Mindfulness Training

De training Mindfulness Based Stress Reduction bestaat uit 8 wekelijkse sessies van tweeënhalf uur.

  • Vooraf aan de training zal er een intakeformulier aan de deelnemer worden toegestuurd waarin verwachtingen, motivatie en het doel van de deelnemer aan de orde zullen komen.

  • Aan het begin van de training wordt een werkboek aangeboden waar de thuisopdrachten in staan vermeld en achtergrondinformatie dat per week wordt behandeld. 
Huiswerk: het belang van oefenen

De oefeningen die tijdens de training worden aangeboden zijn er op gericht om deelnemers bewust te maken welke (stress)signalen het lichaam doorgeeft, welke gedachten er in stresssituaties meespelen en welke automatische patronen aanwezig zijn. 

De tijdsinvestering is ongeveer een half uur tot een uur per dag, zes dagen per week, acht weken lang en omvat taken als het afluisteren van meditaties (USB), korte oefeningen en het doorlezen van de informatie behorende bij die week.

Oeps, ik heb al zo'n druk programma!
We beseffen dat het vaak erg moeilijk is zoveel tijd vrij te maken voor iets nieuws, zeker met een toch al zo'n druk dagprogramma. De thuisopdrachten en het oefenen zijn echter een essentieel onderdeel van de training. Gewoon doen dus!
image-300985-werkdrukg-213x300.jpg