Werknemers leren omgaan met stress
Stress is gezond en ongezond 

Gezond 
Doordat stress het lichaam in uiterste paraatheid brengt om een opdracht tot een goed einde te brengen, kan stress ook gezond zijn en zorgen voor een verhoogde concentratie en alertheid die de prestaties verbeteren. Bij stress produceert het lichaam stresshormonen: cortisol en adrenaline.
Is de opdracht volbracht dan daalt het niveau van de stresshormonen weer tot een normaal peil en kunnen lichaam en geest herstellen van de prestaties die het geleverd heeft.

Ongezond                                                                                                                                                                  
Het voortdurend op 'de toppen van je kunnen' functioneren, dat houdt niemand lang vol. Lichaam en geest krijgen amper de gelegenheid om zich te herstellen. 
We spreken dan van ongezonde stress en kunnen er lichamelijke en psychische klachten ontstaan. De één krijgt last van de nek of schouders, de ander van hyperventilatie, hartkloppingen, hoofdpijn of eczeem. Ook kunnen er psychische klachten ontstaan zoals gevoel van uitputting, sterke irritaties, verlies van zelfbeheersing, onzekerheid en faalangst. In het ergste geval kunnen werknemers overspannen raken en zich ziek melden.

Mindfulness 
Bij emoties die als vervelend worden ervaren, wordt er tegelijkertijd gezocht naar een oplossing. Immers, iedereen wil van deze 'niet gewenste' emoties af. Bij praktische problemen, zoals een verstopte wc, werkt deze oplossingsgerichte houding juist heel goed maar bij emoties werkt dat niet altijd.
De kunst van mindfulness is om niet voortdurend te vechten tegen ongewenste emoties of gedachten, maar ze juist toe te laten. Met toelaten gaat de deur open tot het accepteren van deze emoties of gedachten.